Workshop factori interesați Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest

dezbatere plan național de acțiune

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Universitatea din București vă invită să participați în perioada 4-5 februarie 2021 la Workshop dedicat factorilor interesați din regiunea de dezvoltare Sud-Vest pentru dezbaterea metodelor de implementare a planului de acțiune. Evenimentul se desfășoară exclusiv online, pe platforma Zoom, și este organizat în cadrul proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1143/2014 referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive – Cod SMIS 2014+ 120008. Workshopul este dedicat tuturor factorilor interesați și anume reprezentanți ai administrației locale și centrale, organisme cu atribuții de control, specialiști în domeniu, reprezentanți ai asociațiilor de mediu sau ai importatorilor de organisme vii din regiunea Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Ordinea de zi a workshopului include o prezentare a proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România (evoluție și rezultate), o descriere a speciilor invazive prezente în Regiunea de Sud-Vest Oltenia și modul de lucru cu fisele de identificare a speciilor invazive elaborate în cadrul proiectului, dar și prezentarea și dezbaterea Planului de acțiune pentru abordarea căilor de introducere prioritare (PNAACIP). Cea de a doua zi este alocată unei sesiuni de instruire privind modalități practice de identificare, administrare sau eliminare a speciilor invazive sau cu potențial invaziv și cercetare participativă.

Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4 – Protecţia mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific (OS) 4.1 „Creşterea gradului de protecţie și conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”.

Persoanele interesate să participe la acest eveniment sunt rugate să completeze următorul formular de înregistrare cu numele participanților și adresa de e-mail pe care doriți să primiți link-ul de acces. Puteți, de asemenea, trimite datele de înregistrare la una dintre următoarele adrese de mail: nicolae.manta@mmediu.ro / cristianamaria.ciocanea@g.unibuc.ro 

 

Leave a Reply