Expoziție specii invazive la Piatra Neamț

Expoziția itinerantă Specii invazive din România de interes pentru U.E. a ajuns la Piatra Neamț

În perioada 3 martie – 30 aprilie 2023, expoziția temporară Specii invazive din România de interes pentru UE este disponibilă pentru vizitare la Muzeului de Științe Naturale Piatra-Neamț (Strada Petru Rareș 26, Piatra Neamț).

Expoziția prezintă o serie de infografice și planșe realizate în cadrul proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România și oferă informații despre originea speciilor invazive, modurile în care acestea au pătruns în flora și fauna României și tipurile de habitate pe care le invadează. Mai mult, cei interesați pot găsi informații despre impactul pe care aceste specii îl au asupra biodiversității, sănătății umane și chiar impactul economic, de multe ori deloc neglijabil. De asemenea, sunt disponibile o serie de sugestii ale unor specialiști în ceea ce privește metodele cele mai eficiente de control în cee ace privește speciile invazive.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Universitatea din București.

Mai multe informații despre speciile invazive, infografice și materiale cu caracter educativ puteți găsi la secțiunile noutăți, rezultate și pe pagina de Facebook.

Leave a Reply