Workshop factori interesați regiunea de dezvoltare Vest

Seria de workshopuri dedicate factorilor interesați ce au ca scop dezbaterea metodelor de implementare a planului de acțiune continuă cu regiunea de dezvoltare Vest (județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin). Acesta va avea loc în perioada 25-26 ianuarie 2021, între orele 09.00-12.00 în mediul online, pe platforma ZOOM, link-ul de acces la video-conferință urmând să fie comunicat ulterior pe adresele de mail ale celor înscriși.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Managementul adecvat al speciilor invazive din România în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1143/2014 referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive” – Cod SMIS 2014 – 120008, confinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4 – Protecţia mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific (OS) 4.1 „Creşterea gradului de protecţie și conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”. Proiectul este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Universitatea din București.

Programul workshopului include în prima zi o prezentare generală a proiectului, prezentarea speciilor invazive și potențial invazive din Regiunea de Dezvoltare Vest și modul de lucru cu fișele de identificare a acestora elaborate în cadrul proiectului și prezentarea și dezbaterea Planului de acțiune pentru abordarea căilor de introducere prioritare (PNAACIP). Cea de a doua zi de workshop este dedicată unei sesiuni de instruire privind modalități practice de identificare, administrare sau eliminare a speciilor invazive sau cu potențial invaziv și cercetare participativă. De asemenea, este prevăzută o sesiune de dezbateri și recomandări.

Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită un e-mail la adresa cristianamaria.ciocanea@g.unibuc.ro cu subiectul: Workshop POIM IAS Regiunea Vest, în care să specifice numele și instituția reprezentată (dacă este cazul) pentru a primi linkul de acces la eveniment. 

Leave a Reply