Workshop factori interesați Regiunea de dezvoltare Sud-Est

Workshop-ul dedicat factorilor interesați din regiunea de dezvoltare Sud-Est pentru dezbaterea metodelor de implementare a planului de acțiune va avea loc în perioada 1-2 februarie 2021, exclusiv online, pe platforma Zoom. El vizează specialiști și autorități publice locale din județele Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Tulcea și Vrancea.

Persoanele interesate să participe la workshop sunt rugate să completeze următorul formular de înregistrare cu numele participanților și adresa de e-mail pe care doriți să primiți link-ul de acces. Puteți, de asemenea, trimite datele de înregistrare și la una dintre următoarele adrese de email: nicolae.manta@mmediu.ro și cristianamaria.ciocanea@g.unibuc.ro

Din programul workshopului menționăm o prezentare generală a proiectului, prezentarea speciilor invazive și potențial invazive din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est și modul de lucru cu fișele de identificare a acestora elaborate în cadrul proiectului și prezentarea și dezbaterea Planului de acțiune pentru abordarea căilor de introducere prioritare (PNAACIP). Cea de a doua zi de workshop este dedicată unei sesiuni de instruire privind modalități practice de identificare, administrare sau eliminare a speciilor invazive sau cu potențial invaziv și cercetare participativă. De asemenea, este prevăzută o sesiune de dezbateri și recomandări.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Managementul adecvat al speciilor invazive din România”, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1143/2014 referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive – Cod SMIS 2014+ 120008. Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4 – Protecţia mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific (OS) 4.1 „Creşterea gradului de protecţie și conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”. 

Leave a Reply