Workshop factori interesați Regiunea de Dezvoltare Centru

dezbatere plan național de acțiune

Autoritățile locale și centrale, cercetătorii și reprezentanții unor instituții și asociații de mediu interesate de managementul speciilor invazive și potențial invazive din Regiunea de Dezvoltare Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) sunt invitați să participe la Workshop-ul dedicat factorilor interesați din regiunea de dezvoltare Centru pentru dezbaterea metodelor de implementare a planului de acțiune. 

Pe agenda workshopului se regăsesc o prezentare a proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România (evoluție și rezultate), o descriere a speciilor invazive prezente în Regiunea de Dezvoltare Centru și modul de lucru cu fișele de identificare a speciilor invazive elaborate în cadrul proiectului, dar și prezentarea și dezbaterea Planului de acțiune pentru abordarea căilor de introducere prioritare (PNAACIP). De asemenea, participanții vor fi implicați într-o sesiune de instruire privind modalități practice de identificare, administrare sau eliminare a speciilor invazive sau cu potențial invaziv și cercetare participativă.

Acesta va avea loc în perioada 8-9 februarie 2021, între orele 09.00-12.00 în mediul online, pe platforma ZOOM, link-ul de acces la video-conferință urmând să fie comunicat ulterior pe adresele de mail. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”Managementul adecvat al speciilor invazive din România”, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1143/2014 referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive – Cod SMIS 2014+ 120008. Proiectul este implementat de Ministerul Mediulu, Apelor și Pădurilor și este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4 – Protecţia mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific (OS) 4.1 „Creşterea gradului de protecţie și conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”.

În speranța că veți accepta invitația noastră de a participa la acest eveniment vă rugăm să completați următorul formular de înregistrare cu numele participanților și adresa de e-mail pe care doriți să primiți link-ul de acces. Puteți, de asemenea, trimite datele de înregistrare și la una dintre următoarele adrese de e-mail: nicolae.manta@mmediu.ro și  cristianamaria.ciocanea@g.unibuc.ro.

Leave a Reply