Workshop factori interesați Regiune de Dezvoltare Sud

dezbatere plan național de acțiune

Ultimul eveniment dedicat instituțiilor implicate sau intereste de managementul speciilor invazive și potențial invazive vizează Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman). Workshopul dedicat factorilor interesați din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia pentru dezbaterea metodelor de implementare a planului de acțiune, organizat în cadrul proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1143/2014 referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive – Cod SMIS 2014+ 120008, va avea loc în perioada 11-12 februarie 2021, între orele 09.00-12.00 în mediul online, pe platforma ZOOM, link-ul de acces la video-conferință urmând să fie comunicat ulterior pe adresele de mail.

Participanții la workshop vor putea urmări în prima zi de workshop o prezentare a proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România (evoluție și rezultate), dar și o prezentare a speciilor invazive prezente în Regiunea Sud-Muntenia și modul de lucru cu fisele de identificare a speciilor invazive elaborate în cadrul proiectului. De asemenea, va fi prezentat și dezbătut Planului de acțiune pentru abordarea
căilor de introducere prioritare (PNAACIP)
. În cea de a doua zi, experți din echipa de implementare a proiectului vor susține o sesiune de instruire privind modalități practice de identificare, administrare sau eliminare a speciilor invazive sau cu potențial invaziv și cercetare participativă.

Pentru a a participa la acest eveniment, vă rugăm să completați următorul formular de înregistrare cu numele participanților și adresa de e-mail pe care doriți să primiți link-ul de acces. Puteți, de asemenea, trimite datele de înregistrare și la una dintre următoarele adrese de email: nicolae.manta@mmediu.ro și cristianamaria.ciocanea@g.unibuc.ro 

Proiectul este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Universitatea din București și este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4 – Protecţia mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific (OS) 4.1 „Creşterea gradului de protecţie și conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”.

Leave a Reply