Workshop factori interesați Regiune de Dezvoltare Sud

Ultimul eveniment dedicat instituțiilor implicate sau intereste de managementul speciilor invazive și potențial invazive vizează Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman). Workshopul dedicat factorilor interesați din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia pentru dezbaterea metodelor de implementare a planului de acțiune, organizat în cadrul proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1143/2014 referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive – Cod SMIS 2014+ 120008, va avea loc în perioada 11-12 februarie 2021, între orele 09.00-12.00 în mediul online, pe platforma ZOOM, link-ul de acces la video-conferință urmând să fie comunicat ulterior pe adresele de mail.

Participanții la workshop vor putea urmări în prima zi de workshop o prezentare a proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România (evoluție și rezultate), dar și o prezentare a speciilor invazive prezente în Regiunea Sud-Muntenia și modul de lucru cu fisele de identificare a speciilor invazive elaborate în cadrul proiectului. De asemenea, va fi prezentat și dezbătut Planului de acțiune pentru abordarea
căilor de introducere prioritare (PNAACIP)
. În cea de a doua zi, experți din echipa de implementare a proiectului vor susține o sesiune de instruire privind modalități practice de identificare, administrare sau eliminare a speciilor invazive sau cu potențial invaziv și cercetare participativă.

Pentru a a participa la acest eveniment, vă rugăm să completați următorul formular de înregistrare cu numele participanților și adresa de e-mail pe care doriți să primiți link-ul de acces. Puteți, de asemenea, trimite datele de înregistrare și la una dintre următoarele adrese de email: nicolae.manta@mmediu.ro și cristianamaria.ciocanea@g.unibuc.ro 

Proiectul este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Universitatea din București și este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4 – Protecţia mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific (OS) 4.1 „Creşterea gradului de protecţie și conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”.

Leave a Reply