Vernisaj Expozitie Specii invazive din România

În data de 30 septembrie 2021, a avut loc deschiderea expoziției temporare Specii invazive din România de interes pentru UE la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea (str. 14 Noiembrie, nr. 1 bis). Expoziția, realizată cu sprijinul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea (ICEM) și Consiliul Județean Tulcea, este disponibilă pentru vizitare în perioada septembrie 2021 – martie 2022.

Expoziția aduce în atenția publicului problematica speciilor invazive sau cu potential invaziv de pe teritoriul României, ce constituie o problemă și la nivel european. Materialele expuse (20 de infografice și 5 planșe), realizate în cadrul proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România, prezintă informații referitoare la originea speciilor invazive, căile de pătrundere în flora și fauna națională, habitatele invadate, impactul acestora asupra biodiversității, sănătății umane și economiei și câteva metode de control recomandate de specialiști.

În cadrul evenimentului, Cristiana Pioarcă-Ciocănea a realizat o prezentare generală a proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România, în conformitate cu Regulamentul UE 1143/2014 referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive, pentru promovarea obiectivelor, acțiunilor și rezultatelor proiectului. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost distribuite o serie de materiale promoționale.

Printre participanții la eveniment s-au numărat reprezentanți ai ARBDD, Universității Ovidius Constanța, Parcului Natural Comana, CMSN Constanța, ICEM Tulcea, Parcului Natural Munții Maramureșului, MNIN Gr. Antipa, Parcului Național Munții Măcinului, APM Tulcea, APNMM Tulcea, INCDDD Tulcea.

Fotografii de la eveniment sunt disponibile în galeria de mai jos.

2 thoughts on “Vernisaj Expozitie Specii invazive din România”

  1. Pingback: Expoziție despre specii invazive la Galați – Managementul speciilor invazive din România

  2. Pingback: Expoziție despre specii invazive la Galați – Managementul speciilor invazive din România

Leave a Reply