“Specii Invazive” în Parcul Titan

În luna septembrie, o echipă a Universității din București, formată din Cristiana Pioarcă-Ciocănea și Anna Manolache, a fost prezentă în Parcul Titan din Sectorul 3 al capitalei, la standul dedicat educației pentru biodiversitate. Cu această, ocazie, specialiștii au discutat cu publicul larg despre speciile invazive și impactul pe care acestea îl au la nivel economic și social.

Un interes deosebit a fost acordat discuțiilor despre specia Ambrosia artemisiifolia – ambrozia, plantă cu caracter puternic alergen, care este în atenția publicului în acest moment, multe persoane confruntându-se cu alergii în această perioadă a anului. De asemenea, cu această ocazie, au fost distribuite materiale informaționale realizate în cadrul proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România.

Evenimentele au avut loc în cadrul proiectului Responsabilitate pentru Biodiversitate, implementat de Asociația InformART, în parteneriat cu Universitatea din București, Centrul de Cercetare a Mediului Și Efectuare a Studiilor de Impact și finanțat de Primăria Sectorului 3.

Câteva imagini de la evenimente sunt prezentate în galeria de mai jos.

Leave a Reply