Eveniment dedicat SAI la Grădina Botanică

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, sunteți invitați la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” din București la evenimentul dedicat speciilor alogene invazive din România. Specialiștii grădinii botanice vă așteaptă la standul cu materiale informaționale ce prezintă aceste specii, situat la intrarea principală, în intervalul orar 11:00-13:00.

Veți avea ocazia să aflați informații despre speciile alogene și speciile invazive din România, ce sunt aceste specii, de ce e important să știm să le identificăm și cum putem face acest lucru, care este impactul pe care acestea îl au la nivel economic și social, ce putem face fiecare dintre noi pentru a limita introducerea și răspândirea acestor specii. Un interes deosebit va fi acordat discuțiilor despre specia Ambrosia artemisiifolia – ambrozia, plantă cu caracter puternic alergen, care este în atenția publicului în acest moment, multe persoane confruntându-se cu alergii în această perioadă a anului.

În cadrul evenimentului vor participa și membri ai proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România, în conformitate cu regulamentul UE 1143/2014, referitor la prevenirea și gestionarea introducerii și râspândirii speciilor alogene invazive, iar cu această ocazie vor fi distribuite și materiale informative și educaționale despre speciile alogene invazive din România.

Mai multe informații despre speciile invazive pot fi consultate aici și aici.

Leave a Reply